Køb billet

Nyt samarbejde: Spar Nord
Fonden støtter Musikstarter!

Af / 26-06 / Tema: Fondsstøtte

Spar Nord Fonden støtter Musikstarter de næste to år. Det giver mulighed for at udvikle eksisterende camps, starte nye op og øge kendskabet til Musikstarter på Landsplan. Oven i hatten får det nationale musikstarterfællesskab et boost, og vi glæder os til at bruge Musikstarters værdier på et mere strategisk niveau i samarbejde med Spar Nord Fonden.

Vi kan slet ikke få armene ned! Det er kæmpestort! Selvfølgelig allermest for alle de mange unge musikere, der hvert år deltager på Musikstarters Camps, men for os, der er partnere i projektet, giver Spar Nord Fondes støtte også helt nye muligheder.

Flere og større camps
Med Spar Nord Fondens donation glæder vi os til at give endnu flere unge mulighed for at opleve glæden ved at være en del af et interessebåret fællesskab. Allerede i år kommer der nye Musikstarter camps til, og flere af de nuværende camps får mulighed for at øge deres kapacitet.

Det er vores ambition, at det skal være så let som muligt at deltage på Musikstarter. Vi ved, at nogle unge elsker at ’shoppe’ lidt rundt i de forskellige camps, og måske tager de afsted på Roskilde et år og Ishøj et andet, selvom de bor I Nordjylland. Mens andre er mindre mobile, og gerne vil deltage i deres lokalområde. Der skal være plads til begge. Derfor giver det mening for os at åbne flere lokale camps og give den konsulentbistand, de har brug for, når det hele skal løbes i gang.

Lokal forankring og unge tilbage ind i de fysiske fællesskaber
Samtidig vil vi gerne forankre Musikstarters camps mere i de små lokale Musikmiljøer. De skal give noget tilbage til det lokalsamfund, de naturligt er en del af. Både i form af flere aktive musikere, der kan bidrage til et rigere lokalt kulturliv, men også give muligheden for, at lokale musikpædagogiske medarbejdere kan bruge Musikstarters Camps som et redskab i deres pædagogiske arbejde.

Ligesom det er guld værd for fællesskabet at tage på en lejrtur med folkeskoleklassen, er det også givende at samle et ofte dynamisk og flydende lokalt musikmiljø til en fast årlig begivenhed.  

Og det er der brug for gode rammer til. Det er ofte ikke sådan ligetil at holde sammen på et lokalt musikmiljø. Særligt efter Corona har det nogle steder vist sig sværere at få unge tilbage ind i de fysiske fællesskaber.

Musikstarter official teaser, 2023

Lære fra hinanden
Vi vil også gerne bidrage til, at de lærere og musikpædagogiske medarbejdere, der bruger deres efterårsferie på at gøre en forskel for børn og unge, får flere muligheder for at sparre og udveksle erfaringer med hinanden.

Det gør vi bl.a. med en årlig workshop på Musikstarter, og med Spar Nords donation er flere workshops og interne inspirationsmøder på vej. De skal være med til at give de musik-pædagogiske medarbejdere på Musikstarter et nationalt fore, hvor de kan sparre, udvikle nye ideer og blive klogere på, hvad der virker i andre kommuner. Særligt med henblik på at tiltrække og fastholde unge i fysiske interessebårne fællesskaber.

”Jeg tror, jeg vil sige, at 80% af mine tætteste venner er fra Musikstarter, det udgør nogle af de mennesker, jeg holder allermest af” Ung deltager på Musikstarter.

”Jeg tror, jeg vil sige, at 80% af mine tætteste venner er fra Musikstarter, det udgør nogle af de mennesker, jeg holder allermest af” Ung deltager på Musikstarter.

Gode fællesskaber er dem, der mærkes
Overordnet set vil vi med Spar Nord Fondens donation og værdier i ryggen styrke og fremme fællesskabsfølelsen blandt de unge musikere. Så meget, at det gør en forskel for den enkelte. Det handler om at skabe et sammenhold, der forankres lokalt, og giver de unge en følelse af at høre til og en følelse af, at de foretager sig noget meningsfuldt.

Mere strategisk kommunikation
Vi tror faktisk så meget på de værdier, at vi hen over de næste par år gerne vil slå et slag for, at flere unge kommer ind i gode, sunde, fysiske fællesskaber.

Vi kommer til at flyve op i droneperspektiv og kigge lidt på Musikstarter oppefra. Det er vigtigt, at vi som samfund bliver mere bevidste om, hvordan vi bedst muligt kan skabe rum for, at større børn og unge vælger fysisk samvær og sociale arrangementer til.

I en tid hvor vi taler meget om mistrivsel og børn og unges manglende engagement ind i fysiske fællesskaber, er det vigtigt, at vi gør alt, hvad vi kan for at fremme samfundets forståelse for vigtigheden af, at større børn og unge er en del af sunde fællesskaber.

Gode fællesskaber er nemlig dem, der kan mærkes!

Velkommen til Spar Nord Fonden – vi glæder os helt vildt til samarbejdet.

Få nyheder om Musikstarter

#ListenLearnLive