
Musikstarter: Ny start, nye venner og et unikt tilbud til Ungdomsringens medlemmer
Er musik en del af jeres pædagogiske arbejde? Måske har I allerede nogle unge, der øver og en musikmedarbejder? Måske vil I gerne have et større musikmiljø? Sammen med Roskilde Festival, Nephew, Statens Kunstfond og en ny fantastisk partner, vi snart vil offentliggøre, har vi lige nu et unikt tilbud til alle jer, der er medlem af Ungdomsringen.
Det er ’backstage’, den egentlige oplevelse foregår
I Ungdomsringen elsker vi, når de unge interesserer sig for musik. Først og fremmest fordi det er et genialt pædagogisk værktøj! Lige meget om de unge kun lige har lært at sætte jackstikket i guitarforstærkeren eller har spillet i mange år, får de så meget ud af at være sammen om musik.
Det har jeg været vidne til i over 10 år på Ungdomsringens Musikfestival i Aalborg.
For én ting er det åbenlyse – at de unge selvfølgelig lærer at spille på et eller andet. Det har vi forskernes ord for, og det styrker både evnen til at huske og koncentrere sig.
Men for mig er det alt det, der foregår i kulissen, som er interessant. Alt det der går forud for den egentlige koncert. Alt det der kan være svært at få øje på, hvis man ikke har muligheden for at kigge direkte ind i øvelokalet!
Den mulighed har jeg på Musikstarter!

Derfor hører vi også ofte fra de unge og musikpædagogerne, at det først er lang tid efter campen er slut, at de finder ud af, hvor meget de egentlig har fået ud af at være med
Et år bliver til én uge!
Stikker man hovedet indenfor i et at de mange øvelokaler, de forskellige camps har etableret til lejligheden, får man et unikt indblik i, hvad det vil sige at være en del af et ungdomsband.
På Musikstarter har de unge musikere kun en lille uge til at lære at spille den musik, de skal optræde med til afslutnings-koncerten. De skal måske ovenikøbet skrive noget af den selv.
Og ofte har flere af de unge også først lige mødt hinanden. Så de skal også lære at samarbejde, skabe tillid og opnå gensidig respekt for hinandens styrker og svagheder. Og selvfølgelig opbygge den selvtillid der skal til, før de synes, de er klar til at optræde foran et publikum.
Normalt er det noget, der tager meget længere tid. Når et klubband f.eks. øver op til at spille på Ungdomsringens Musikfestival med en eller to øvedage om ugen, kan det tage halve eller hele år, før de er klar.